Arsip Kategori: Sekar Geguritan

Mangsa Mareng

Geguritan Mangsa Mareng Ngier..ngier…swara garengpung wiwit abyor sumawur Nedahaken mangsa rendheng sampun binabar Sasmitaning alam ingkang endah Dados tuntunaning para juru among tani Ngier..ngier…swara garengpung wiwit abyor sumawur Tirta tumetes nilar akasa Ginantosan mangsa ketiga Paring berkah mring bantala binuka … Baca lebih lanjut

Dipublikasi di Sekar Geguritan | Tag , | 2 Komentar

Sedulur Sinarawѐdi

Sedulur Sinarawèdi Mbiyèn mula dasanan warsa kapungkur…… Panjenengan lan aku runtang-runtung ing pasinaonan madya, wiwit sragam putih biru nganti putih abu-abu Ana kalané sinau bebarengan kang akeh sinambi gegojègan Lotisan malah déné dolan bebarengan, Rubyang-rubyung lan nyuraki kanca kang nandhang … Baca lebih lanjut

Dipublikasi di Sekar Geguritan | Tag , | 1 Komentar