Mangsa Mareng

Geguritan

Mangsa Mareng

Ngier..ngier…swara garengpung wiwit abyor sumawur
Nedahaken mangsa rendheng sampun binabar
Sasmitaning alam ingkang endah
Dados tuntunaning para juru among tani

Ngier..ngier…swara garengpung wiwit abyor sumawur
Tirta tumetes nilar akasa
Ginantosan mangsa ketiga
Paring berkah mring bantala binuka

Ngier..ngier…swara garengpung wiwit abyor sumawur
Kadya simponi kang edi
Alam tinata kanthi sampurna
Peparingipun Gusti kang Maha Adi

Iklan
Pos ini dipublikasikan di Sekar Geguritan dan tag , . Tandai permalink.

2 Balasan ke Mangsa Mareng

  1. Lois berkata:

    Yen panase ngemplang suwe ora ana udan,
    Koala padha gelut medeni swarane,
    Ngier, ngier tembange garengpung mbudegake.
    Yaiku pertanda mangsa panas (summer) arep luwih suwe.

    Nyuwun ngapunten kula ngangge bhasa ngoko……………. 🙂
    ____
    Matur nuwun mbakyu, geguritan saking alam Aussie
    Sasmita saking koala gelut sarta tembang garengpung ingkang adamel budeg
    Kula ugi nembe sinau nyerat mawi basa ngoko punapa dene krama madya, dereng saged krama alus wirama sastra

    Suka

  2. Ping balik: Garengpung Tak Ingkar Janji | RyNaRi

Sekar adi saking pamaos

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s