Candi Setyaki

Candi Setyaki

Candi Setyaki - Dieng

Candi Setyaki – Dieng

Candi Setyaki punika mapan ing Komplek Cagar Budaya Candi Arjuna Dieng. Candi punika radi nyisih saking pusat komplek, kepara wonten ing saktengahing pategilan ingkang dipun garap dening para sadherek tani. Sepen saking rombongan pelancong Candi punika katingal myambak. Dene candi sanes ing komplek punika inggih candi Gatotkaca ingkang mapan ing sakngajenging museum Kailasa. Kompleks pamujan Candi Arjuna minangka perangan tatanan bebrayan Hindu Syiwa minangka jati diri tlatah Dieng utawi Di Hyang, inggih redi papan paleremaning para Dewa. [Raden Setyaki ing pakeliran gagrak Sala inggih satriya saking nagari Lesanpura, ugi asesilih Wresniwira putranipun Prabu Setyajid saking garwa Dewi Wreni. Estu seskti mandraguna inggih kasebat Bimakunthing ing prahara Batarayuda] Nuwun

Iklan
Pos ini dipublikasikan di Kawruh Sapala, Sekar Setaman dan tag , , . Tandai permalink.

Satu Balasan ke Candi Setyaki

  1. Ping balik: Tembang dari Telaga Balekambang Di Hyang | RyNaRi

Sekar adi saking pamaos

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s